Dorpsloket Grijpskerk: samenwerking vrijwilligers en professionals

Grijpskerk plaatsnaambord

Het dorpsloket Grijpskerk is opgericht om inwoners van Grijpskerk en omliggende dorpen hulp te bieden en te ondersteunen. Wie een handje extra kan gebruiken kan via het loket een aanvraag doen en andersom kan ook degene die een handje over heeft dit aanbieden. Vraag en aanbod komen zo bij elkaar. Het Dorpsloket is een initiatief van de Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden dat in 2011 werd opgericht.

Het dorpsloket is gevestigd in de bibliotheek van de Nieuwe Wierde aan de Burmanniastraat te Grijpskerk en is elke dag geopend van 10-12 uur (en op die uren ook telefonisch bereikbaar). Buiten openingstijden kan men mailen of via de voicemail bericht en telefoonnummer achterlaten. In beide gevallen wordt men de eerstvolgende werkdag teruggebeld.

De vrijwilligers van het loket stellen samen met de vrager vast welke hulp er gezocht wordt en proberen dit vervolgens zo snel mogelijk te regelen. Dit kan een vrijwilliger zijn of een professional zoals een buurtwerker, wijkverpleegkundige of iemand van de WMO.

'Door midden in het dorp aanwezig te zijn hoor ik veel meer van wat er speelt in het dorp', aldus een vrijwilliger.