Burgers Roodeschool ondersteunen elkaar in Veur mekoar

Roodeschool plaatsnaambord

Veur Mekoar is een burgerinitiatief uit Roodeschool dat hulpvraag en -aanbod bij elkaar wil brengen. Het initiatief sloot daarmee aan bij Veur Mekoar Eemsmond van deze voormalige gemeente (nu Hoogeland). Door duidelijk te maken wat er aan hulp geboden kan worden probeert deze organisatie hulpvragenden over een drempel te helpen.

Dat wordt al duidelijk uit de vragen die op de website als voorbeeld staan. ‘Moet u een keer naar het ziekenhuis en heeft u geen vervoer? Een incidenteel klusje? Bent u door ziekte niet in staat de benodigde boodschappen in huis te halen of uw hondje uitlaten? Heeft u signalen over voorzieningen, veiligheid of behoeften in het dorp? Wilt u samen met iemand leuke dingen doen, zoals eten, wandelen of klussen? Heeft u talenten of een hobby waar u anderen blij mee kan maken? Ook dan mag u ons benaderen.’

Veur Mekoar is gevestigd in het dorpshuis van Roodeschool: Nieuw Calvaria, waar ook Steunstee is gevestigd, voor advies op het gebied van wonen, welzijn en zorg. In het middengedeelte van het dorpshuis is peuterspeelzaal Lutje potje gevestigd waarbij jonge kinderen met elkaar kunnen spelen onder een toeziend oog.